Training Oriëntatie op NLP

Heb je wel eens van NLP gehoord? En ben je nieuwsgierig naar wat het nou eigenlijk is? Dan is dit je kans! Een oriëntatie op NLP!

NLP maakt je bewust van wat je onbewust doet. Het gaat over communicatie, persoonlijke ontwikkeling en verandering. NLP geeft inzicht in het gedrag en patronen van jezelf en anderen, waardoor je jezelf en anderen beter begrijpt. NLP richt zich niet op problemen maar op oplossingen. Ook gaat NLP uit van een eigen verantwoordelijkheid, waardoor je in staat bent om het beste uit jezelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan.

Het leuke is, dat NLP voor iedereen is en meteen toepasbaar is in je dagelijks leven, zowel in werk als privé. Interesse?

training Orientatie NLP Zwolle

De training Oriëntatie op NLP bestaat uit vijf bijeenkomsten (dagdelen).

Bijeenkomst 1: Basis van NLP

Wat is NLP? Hoe is NLP ontstaan en wat kun je ermee? Je maakt kennis met de basis(modellen) van NLP.

Bijeenkomst 2: Afstemmen op de ander

Hoe kun je NLP gebruiken om beter af te stemmen op de ander? Vooral diegene waar je misschien niet meteen een klik mee voelt. Hoe stem je af in communicatie, zodat je elkaar over en weer beter begrijpt?

Bijeenkomst 3: Taal als tool

We kijken naar verschillende taalpatronen die mensen hanteren, m.b.v. het metamodel. Een model dat inzicht geeft in taalpatronen en de bijbehorende vragen die je kunt stellen om de ander of jezelf beter te begrijpen. Iets wat je dagelijks kunt gebruiken.

Bijeenkomst 4: Herkaderen, een andere blik

Herkaderen is een manier om met een andere blik naar een situatie te kijken ‘zo had ik er nog niet naar gekeken’, waardoor je je anders voelt bij de situatie. Dat geeft ruimte, bijvoorbeeld voor het vinden van een oplossing. Gun jezelf en ook anderen en andere blik!

Bijeenkomst 5: Je doelen bereiken

Ken je dat wel, dat je enthousiast een doel stelt voor jezelf, maar dat je halverwege afhaakt? Wat maakt nou dat je je doelen wel of niet haalt? En wat helpt je om je doelen wel te halen?

Wat deelnemers zeggen …

  • Ik heb meer inzicht gekregen wie ik ben als mens en hoe ik mezelf kan aanpassen in bepaalde situaties. Zo kan ik mijn doelen beter bereiken en meer contact leggen met anderen.
  • Ik heb geleerd hoe de communicatie bij een ander heel anders kan binnen/over komen. Let op je houding/lichaamstaal
  • Geweldig, veel mooie dingen gehoord, beleefd, ervaren.
  • Ik vond het fijn dat Janine persoonlijk was. Ondanks de nodige theorie was er veel ruimte voor praktijk en persoonlijke inbreng.
  • Ik heb geleerd hoe je op bepaalde of andere manieren naar iets kunt kijken of kunt toepassen.

Deze training is voor iedereen die nieuwsgierig is naar NLP, persoonlijk kennis wil maken met NLP en wil ervaren hoe NLP werkt. Voor iedereen die geïnteresseerd is in communicatie, persoonlijke ontwikkeling en verandering.

Deze training kan zowel in company als met open inschrijving gegeven worden. Nieuwsgierig geworden? Laat het me weten en neem contact op.

NLP training Zwolle Janine te Winkel